Trouble with some buttons

User avatar
Elec
Registered User
Posts: 5
Joined: Wed Jun 15, 2016 11:06 am
Flag: Germany

Trouble with some buttons

Post by Elec » Wed Jun 15, 2016 11:15 am

Hi all,

I've installed Ajax-Chat 3.0.17 on my phpBB3 3.1.9 and I have some trouble with the buttons "font color" and "BBCodes" (I use it in German language and I hope, the translation is right).

Every time I open the chat or reload the page all the colors for the font color and all the BBCodes appear. I push the buttos and they colors and BBCodes disappear - fine. But at the next reload of the page, they are open again.
It happens for my users, too.

How can I manage it that they stay closed?

Finally a feature question:
My users are happy that they can save their personal font-color. Now they ask if it would also be possible to store the font type, too. Not yet, I know, but maybe in the future?

Thanks in advance for your help.

Regards,
Elec


User avatar
spaceace
Site Owner
Posts: 919
Joined: Wed Dec 16, 2009 8:30 pm
Location: Ontario, Canada
Flag: Canada

Re: Trouble with some buttons

Post by spaceace » Thu Jun 16, 2016 6:00 am

it's strange that you have the issue with the font colour and bbcodes and not the smilies... they all work from the same function. it's possible that something on your site uses the same HTML id as those functions. i would need a link with a working login with chat permissions to see if i can find the issue.

as for font type feature... that is actually a good idea and i will have to look into that to see if it's possible. the only issue would be having to have the font being part of the board or the chat extension. but i'm not entirely sure how that would/could work
if you like my work and would like to contribute to my development of styles, please donate by using the donate button in the header.

Image

Image

User avatar
Elec
Registered User
Posts: 5
Joined: Wed Jun 15, 2016 11:06 am
Flag: Germany

Re: Trouble with some buttons

Post by Elec » Thu Jun 16, 2016 7:00 am

Thanks a lot!
I've sent you the login-details.

Best regards,
Elec

User avatar
Elec
Registered User
Posts: 5
Joined: Wed Jun 15, 2016 11:06 am
Flag: Germany

Re: Trouble with some buttons

Post by Elec » Thu Jun 16, 2016 11:10 am

Hello spaceace,

I found it out and it seems to be a mistake in your files.

file: \styles\all\template\chat_body_buttons.html
search for:
Code: Select all
	<div id="chat_bbcodes">
replace with:
Code: Select all
	<div id="chat_bbcodes" style="display: none;">
file:\styles\prosilver\template\chat_body_font_colour_hold.html
search for:
Code: Select all
<div id="chat_colour_palette">
replace with:
Code: Select all
<div id="chat_colour_palette" style="display: none">
And everything works perfect!

Best regards,
Elec

User avatar
sploinker
Registered User
Posts: 10
Joined: Fri Apr 08, 2016 10:34 am
Flag: United States of America

Re: Trouble with some buttons

Post by sploinker » Thu Jun 16, 2016 12:26 pm

You should not have to do that as these settings are configured in the:
ext/spaceace/ajaxchat/styles/all/theme/ajax_chat.css

Do you have this file present?

What style are you using?

User avatar
spaceace
Site Owner
Posts: 919
Joined: Wed Dec 16, 2009 8:30 pm
Location: Ontario, Canada
Flag: Canada

Re: Trouble with some buttons

Post by spaceace » Thu Jun 16, 2016 4:18 pm

what sploinker said is correct. they are defined in the css...
Code: Select all
#chat_colour_palette {
	display: none;
	text-align: center;
	padding-bottom: 5px;
}
and...
Code: Select all
#chat_bbcodes {
	display: none;
}
it could be something is not properly passing the css. but, the way you have fixed it will work also. this site uses the files exactly as they are on GitHub ;)
if you like my work and would like to contribute to my development of styles, please donate by using the donate button in the header.

Image

Image

User avatar
Elec
Registered User
Posts: 5
Joined: Wed Jun 15, 2016 11:06 am
Flag: Germany

Re: Trouble with some buttons

Post by Elec » Thu Jun 16, 2016 5:14 pm

Yes, \styles\all\theme\ajax_chat.css is present and it contains exactly, what spaceace posted.

The style I use for phpBB3 is called ne-blackgreen, based on prosilver.
Maybe that's the reason that the ajax_chat.css is beeing ignored? Not supported?

Spaceace, you were wondering why I did not have the issue with the smilies. Quite easy, because in the \styles\all\template\chat_body_buttons.html you'll find
Code: Select all
<div id="chat_smilies"  style="display: none;">
and it's originally in, not added by me.

That' the reason why I've added the style=... for BBCode and chat_colour, too ;-)

However, for me it works fine and your question concerning the smilies brought me to right road...
Last edited by Elec on Thu Jun 16, 2016 5:19 pm, edited 3 times in total.

Who is online

Users browsing this forum: CommonCrawl [Bot] and 0 guests